Dezvoltarea copiilor prin cresterea plantelor

Dezvoltarea copiilor prin cresterea plantelor

Copii își pot dezvolta numeroase abilități, se pot distra și pot căpăta încredere de sine petrecând timp în grădină, în grădina de pe balcon sau crescând plante. Majoritatea copiilor se bucură să crească plante: le place să se murdărească cu pământ, să observe singuri cum se dezvoltă planta și, bineînțeles, să mănânce sau să se bucure de roadele propriei munci.

Și, totuși, despre ce discutăm mai exact?

Responsabilitate- copii poate vor un animal și încă nu sunt pregătiți pentru asta, nu conștientizează ce responsabilități implică o astfel de decizie. O plantă, de asemenea, reprezintă responsabilitate, ei trebuie să aibă grijă de plantă sau va muri.

Cunoștințe- copii vor învăța singuri despre cauză și efect. Dacă nu udă planta, aceasta se va usca și muri. Vor observa singuri care sunt etapele creșterii unei plante, vor descoperi, singuri, sau cu ajutorul părinților multe noțiuni noi: hrănirea plantelor, botanică, dăunători, etc. De asemenea, descoperirile nu se opresc aici, vor învăța și despre animale, despre vreme, despre mediu și poate simple construcții.

Încredere de sine- este incredibil cât de mult poate ajuta creșterea unei plante la stimularea încrederii de sine. Natura, o minune, ei reușind să controleze o părticică mică din ea.

Iubirea naturii- Dacă iubești natura, atunci iubești frumosul, iubești eco, va înțelege diferența dintre artificial și natural și probabil va fi predispus spre hrană bio decât spre chimicale.

Activitate simplă- nu este complicat, este distractiv și va ocupa timpul copilului, în loc ca acesta să petreacă timpul în fața calculatorului sau televizorului.

Creativitate- în scurt timp copilul va dori să învețe mai multe, să realizeze mai multe iar creativitatea lui va fi stimulată

Vă invităm să inițiați copiii dumneavoastră în ale grădinăritului. Nu uitați, pe site la noi găsiți numeroase KIT-uri de creștere pentru copii, cu instrucțiuni special concepute pentru aceștia.

Posted on 17-07-2014 Utile 0 1377

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog archives

Blog search

Compare 0